Gustările dintre mese

Gustările dintre mese sunt constituite din alimente nesănătoase ce le avem la îndemână, fiind ușor de procurat de la orice magazin/supermarket.

În primul rând este important și necesar să eliminăm din alimentația noastră zilnică chipsurile, produsele de patiserie, batoanele cu orez expandat sau din cereale, precum și dulciurile.

Atunci când avem poftă de dulciuri, corpul nostru încearcă să ne spună că are nevoie de vitamine și minerale, pe care putem să le luăm din fructe și legume.

În principal, gustările nesănătoase dintre mese se vor înlocui cu fructe proaspete, semințe sau iaurturi.
Atunci cand organismul nostru vrea “ceva de ronțăit” dar nu ne este neapărat foame, înseamnă că a deprins un obicei alimentar nesănătos de care trebuie să scăpăm.

Principala regulă cand vine vorba de o alimentație sănătoasă este ca noi să respectam cele 3 mese principale ale zilei, să le savurăm încet, nu pe fugă, în liniște și într-o companie plăcută.
O alta greșeală ce o facem atunci când suntem nervoși sau avem o stare mai proastă, ne folosim de asta pentru a ne scuza și a mânca o gustare nesănătoasă.

Fiecare organism are reacții diferite atunci când este vorba de o stare de stres sau nervozitate, iar în ceea ce privește mâncarea, comportamentul poate fi de două feluri, fie ne îndopăm cu mâncare, fie ne înfometăm.
Consumul zilnic de fructe și legume ne face viața mai sănătoasă și mai lungă.