Gustările dintre mese

Gustarile dintre mese sunt constituite din alimente nesanatoase ce le avem la indemana fiind usor de procurat de la orice magazin/supermarket.

In primul rand este important si necesar sa eliminam din alimentatia noastra zilnica cipsurile, produsele de patiserie, batoanele cu orez expandat, batoanele din cereal ce le gasim in magazine si dulciurile.

Atunci cand avem pofta de dulciuri, corpul nostru incearca sa ne spuna ca are nevoie de vitamine si minerale, putem sa ne luam necesarul de vinamine si minerale din fructe si legume.

In principal, gustarile nesanatoase dintre mese se vor inlocuii cu fructe proaspete, seminte sau iaurturi.
Atunci cand organismul nostru vrea “ceva de rontait” dar nu ne este neaparat foame, inseamna ca a intreprins un obicei alimentar nesanatos de care trebuie sa scapam.

Principala regula cand vine vorba de o alimentative sanatoase este ca noi sa respectam cele 3 mese princepale ale zilei, sa le savuram incet, nu pe fuga, in liniste si intr-o companie placuta.
O alta gresala ce o facem atunci cand suntem nervosi sau avem o stare mai proasta, ne folosim de asta pentru a ne scuza si a manca o gustare nesanatoasa.

Fiecare organism are reactii diferite atunci cand este vorba de o stare de stres sau nervozitate, iar in ceea ce priveste mancarea, comportamentul poate fii de doua feluri, fie ne indopam cu mancare, fie ne infometam.
Consumul zilnic de fructe si legume ne face viata mai sanatoasa si de lunga durata.