Pro și contra băuturi dietetice

Sunt bauturile dietetice bune sau ne fac rau?

Sucurile dietetice ne afecteaza in primul rand dintii, gustul fructat ce-l intalnim in sucuri, vine de la aditivi care erodeaza dintii, iar astfel de produse contin foarte multe calorii.

Bauturile dietetice maresc apetitul ducand inevitabil la consumul de hrana exagerat adica la ingrasare, studiile demonstrand de asemenea ca acest tip de bautura chiar consumata in cantitati mici are o stransa legatura cu grasimea abdominala.

In concluzie, indulcitorii artificiali cresc apetitul, crescand impricit nevoia de “ceva dulce” sau de alte gustari nesanatoase cu continut mare de calorii si grasimi si actioneaza asupra creierului eliminanad senzatia de satietate.

Bauturile dietetice cresc de asemenea riscul de afectiuni cardio-vasculare si scad nivelul optim de Vitamina A, calciu si magneziu, calciu si magneziu ajutand la o buna functionare a sistemului imunitar.

Indulcitorii artificiali ce se gasesc in bauturile dietetice, dubleaza riscul degradarii functiei rinichilor.
In bauturile dietetice nu vom gasii nici componente nutritive (vitamine si minerale) marea majoritate fiind preparate din apa filtrata si indulcitori artificiali.

Bauturile dietetice duc la scaderea densitatii osoase crescand astfel riscul de osteoporoza, pentru copii reprezinta un factor de risc pentru calcifierea oaselor, fiind si principalul factor de risc in cazul arsurile stomacale.

Bauturile dietetice si carbogazoase pot fi inlocuite cu: apa, ceai, si lapte.