Calea Multidiet

Metodele corecte pentru dezvoltarea stilului de viaţă şi pentru echilibrarea nutriţională prin diete personalizate sunt reunite în ghidul generic pe care îl numim CALEA MULTIDIET. Aceasta cuprinde CALEA MEDICALĂ şi CALEA SPIRITUALĂ.

Reechilibrarea metabolică depinde în primul rând de înţelegerea elementelor medicale ce caracterizează o stare de dezechilibru metabolic, apoi de fixarea unor transformări etapizate în comportamentul nutriţional, corelate cu respectarea unor reguli simple în modul de hrănire. Am elaborat şi recomandăm respectarea unui  Cod de Conduită Nutriţională. Aceste elemente sunt regrupate de noi sub numele de CALEA MEDICALĂ de orientare spre o viaţă echilibrată.

Calea medicală este compusă din mai multe argumente, relevarea noilor descoperiri din medicină şi din cercetarea biochimică şi alimentară.

Etalarea acestor argumente de înţelegere asupra proceselor biochimice şi organice permite aplicarea concretă a metodei de dietă personalizată, prin care se acţionează direct asupra indicatorilor metabolici deficitari, în până la 5 etape de dietă nutriţională, pe un termen de până la opt luni de dietă.

După aceste etape, persoanele ce avuseseră nevoi nutriţionale speciale ajung într-o fază de echilibrare metabolică, stabilizare la un regim de hrană optim şi sănătos, gestionare a necesarului de aport alimentar şi control ridicat al vitalităţii.

Reechilibrarea metabolică depinde şi de autopercepţia pacientului, de fixarea unor ancore de voinţă şi a unor noi repere de sens şi ideal în viaţă. Aceste elemente sunt regrupate de noi sub numele de CALEA SPIRITUALĂ de orientare spre o viaţă echilibrată.

CODUL DE CONDUITĂ NUTRIȚIONALĂ

  1. Voi respecta întocmai cele opt reguli de conduită nutrițională MULTIDIET;
  2. Planificarea temporală a meselor, conform Planșei principiilor de viață și hrănire;
  3. Regula de hidratare corectă;
  4. Compoziția meselor, cu alimentele și compozițiile recomandate;
  5. Regula de eșalonare a celor cinci mese zilnice;
  6. Restricțiile de cantități și ordonarea alimentelor din compoziția meselor;
  7. Principiul comunicării permanente cu nutriționistul;
  8. Regulile din cadrul etapei nutriționale prevăzute în pliantul îndrumător indicat de Nutriționistul meu;
  9. Frecvența necesară în consultațiile de monitorizare, în funcție de etapa de nutriție în care sunt.

Sunt pacient

Sunt interesat

Programați o consultație