De câte ori e bine să mâncăm într-o zi?

Pentru a avea o masă echilibrată şi sănătoasă, avem 3 mese principale şi 2 gustări pe zi.

De ce le numim mese principale? Deoarece au o foarte mare importanţă, iar cele 3 mese se savurează în linişte, la masă, fără a ne preocupa cu altceva.

Fie că este vorba de micul dejun care durează 5 minute, sau de o cină cu familia/prietenii, stam aşezaţi la masă şi mâncăm, nu ne plimbăm între strânsul mesei şi spalatul vaselor, sau mai ciugulim de la copii din farfurie. Nu mâncăm toate resturile copiilor, familiei sau musafirilor, mâncăm porţia noastră şi atât.

Gustările fac parte dintr-o altă categorie, le putem servii oriunde, în trafic, la cumpărături. Un alt principiu de care trebuie ţinut cont este cantitatea de apă consumată zilnic, care trebuie să fie de minim 2L de apă pe zi.

Cum consumăm cei doi litri de apă? Treptat, pe parcursul zilei, nu bem toţi cei 2 litri odată, când ne aducem aminte că a trecut ziua şi nu am băut cei 2 litri de apă.

Indicat este să avem un pahar cu apă la îndemână care este mai uşor de golit, iar avându-l în aria noastră vizuală ne este mai uşor să nu uităm de el.